231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

A BETEGEK KENETE

 

1.     A betegek kenete az a szentség, amellyel az egyház a betegségben szenvedő híveit a szenvedő és megdicsőült Úrnak ajánlja, hogy megenyhítse és megmentse őket. Erőt ad a szenvedésben, megerősít a kísértések ellen. A halálos bűnöket eltörli, ha már gyónni nem tud, valamint a testi gyógyulást segíti.

2.      Biblikus alapok: Jak 5,13-15Szenved valaki közületek? Imádkozzék! Jókedve van? Énekeljen zsoltárt! Beteg valamelyiktek? Hívassa el az egyház elöljáróit, és azok imádkozzanak fölötte, s kenjék meg olajjal az Úr nevében. A hitből fakadó ima megszabadítja a beteget, és az Úr talpra állítja. Ha pedig bűnöket követett el bocsánatot nyer.

3.     Közös csoportos kiszolgáltatás egyházközségünkben a nagyböjti lelkigyakorlat idején van. Minden 60. évét betöltött, illetve állandó betegségekkel küzdő ember felveheti. Jó, ha minden évben felveszi.

4.     Ezen kívül, ha valakinek súlyos betegsége van, vagy komoly műtétre készül szintén kérheti a szentség felvételét.

5.     Kérjük a hozzátartozókat, hogy ha idős beteg rokonuk van, akkor minden évben gondoskodjanak részükre a szentség felvételéről. Lehetőség szerint ne akkor hívjanak papot, amikor a beteg eszméletét vesztette. SÚLYOS TÉVEDÉS az is, hogy a beteg megijed a paptól, és a haláltól!

6. Minden hónap elsőpéntekén meglátogatjuk és megáldoztatjuk a plébániánk területén lakó és templomba eljönni nem tudó betegeket.