231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

Történetek nagyböjtre

MIT JELENT FIATALNAK LENNI?

A fiatalság nem az Élet egyik szakasza, hanem a lélek állapota. A fiatalság az akarat temperamentuma, a fantázia egyik tulajdonsága, érzésvilágunk erőssége, a merészség uralma a félelem felett, a kaland iránti vágy ereje a kényelemszeretet felett. Senki sem lesz öreg az átélt évek számától. Az emberek akkor öregszenek meg, amikor hűtlenek lesznek eszméikhez. Az évek ráncossá teszik a bőrt, de a lelkesedés hiánya ráncokat szánt a lélekben. Félelem, kételkedés, az önbizalom hiánya – ezek azok a hosszú évek, melyek hajlottá teszik a termetünket.

Akár 70, akár 16 éves valaki, minden szívben ott van a csodavárás, az édes elcsodálkozás a csillagok és gondolatok felett, a nagy dolgok iránti érdeklődés, a soha el nem múló gyermekes kíváncsiság a jövendő iránt, az öröm a játékos élet iránt.

Olyan fiatal vagy, mint a hited és olyan öreg vagy, mint a kétségbeesésed. Ameddig szíved befogadja a Szépség, az Öröm, a Bátorság, a Nagyvonalúság követeit, és tudomást veszel a Föld erőiről, az emberekről, a Végtelenről; addig fiatal vagy. Ha azonban szívedre rakódik a kételkedés hava és a cinizmus jege, akkor mindenesetre megöregedtél és az Isten legyen irgalmas a te lelkednek!